Хвиля Десни » 16 Серпня, 2021

Daily Archives: 16 Серпня, 2021

Культура

Я підтримую Талашка!

Published by:

Маю складний та дуже відповідальний меседж. Мій друг, великий український актор Володимир Дмитрович Талашко потрапив у дуже неприємну і безглузду ситуацію. Його безпідставно звинувачують у надуманих безпристойностях.

Continue reading

Культура

Творчість і народна мудрість

Published by:

Один із моїх знайомих хитрувато цікавиться:
– Тобі подобається творчість Мирослава Дочинця?
Вкмітив я куди той хилить і безпосередньо відповів:
– Е ні, з Мирослава Дочинця випирає не творчість, а сама народна мудрість.

Continue reading

Культура

Черговий «шедевр» наших режисерів і режисрят

Published by:

Завжди переконую себе не дивитися нових українських фільмів, бо, здебільшого, це розчарування і прикрість, бо й сам ніби стаєш причетним до ще однієї ганьби. Але ж сподіваєшся — «а раптом…». От і вчора натрапив на фільм «Черкаси» на одному з телеканалів. Тема, здавалося ж, яка — спротив московському окупанту при захопленні ним Криму!

Continue reading

Політика

Що таке Афганістан з талібами?

Published by:

Таліби заявили про взяття під контроль всієї території Афганістану. Чинний президент зрікся влади. Буде сформований тимчасовий уряд за участі лідерів «Талібану». По-факту, «Талібан» здобув практично все озброєння, залишене американцями для армії Афганістану. Що це все означає і чому американці пішли? Для початку, що таке «Талібан»? Таліби – це ісламські більшовики. Фанатики, що марять пануванням, лише не за Марксом, а за шаріатом. Зараз ці дивовижні люди, які всі останні 20 років не училися нічому, крім як воювати, захопили величезні запаси зброї і територію з чималим мобілізаційним ресурсом.

Continue reading

Суспільство

Петро, що розраховується малюнками

Published by:

Жив у нас на вулиці Петя. Художник. Непримітний такий, ну, як воно часто серед художників буває, тихий. Хоча і в береті. Ну, як люди до художників ставляться? Малюєш і малюй, кому ти нужний? Даже раз міліція на нього адмінку склала по жалобі, за те, що на дверях під’їзду метелика намалював… І красівий же ж метелик, як двері хто відчиняє, то він ніби крильцями рухає, але ж… непорядок! Метелика замалювали.

Continue reading

Суспільство

Слоїки наших образ

Published by:

Кожна людина носить у собі слоїчок, до якого складає свої жалі. Спочатку, у дитинстві, ці жалі і образи кумедні і трохи смішні, як дитячі скарби – милий дріб’язок, що не має особливої цінності. Лише виглядає барвисто і різноманітно. З часом жалі стають справжнішими, тьмяніють і набирають ваги. Перші смерті близьких, перші глибокі образи і зради. Дитячі жалі витягуються зі слоїчка, щоб дати місце дорослим і важнішим.

Continue reading