Хвиля Десни » 1 Жовтня, 2022

Daily Archives: 1 Жовтня, 2022

Культура

Вічний райський Спокій для Мандрівничого

Published by:

Минуло два роки, відколи не стало Олеся Доріченка…
… І знову вечірній дзвінок, від звуку якого стають ватними ноги. І чужий причавлений голос рідної людини, і звістка обухом: «Нема вже Олеся… Відмучився…». Довгі роки він боровся з непоступливою для медицини недугою. Затято, люто, ціпко боронив кожну п’ядь тіла, духу, мислі. За рік до смерті, на його День, 20 вересня, я ще вітав його телефоном. Встиг сказати кілька слів, почув на тому кінці його тихе «Отаке…». А далі голос доньки: «Олесь Васильович дуже втомився…»

Continue reading

Відео Новини

Закінчиться війна

Published by:

Пісня «Закінчиться війна» (слова Сергія Дзюби, музика Петра Лойтри) у виконанні лауреата міжнародних премій і конкурсів Валентини Олійник («Крила») — є щирим побажанням кожного патріотично налаштованого українця, європейця і громадянина будь-якої мирної країни світу. Слова літератора і поета-пісняра Сергія Дзюби та мелодія Петра Лойтри гармонійно відгукуються в наших серцях болем, сумом і бажанням повної і вирішальної перемоги над агресором.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

«Пан ліберал» Олег Бабишкін

Published by:

Що далі від мене «благоденствіє і мирне житіє» мого студентського буйносвіття, то більшають і «монументаліють» постаті деяких викладачів. Дається взнаки набутий досвід; сліди стусанів та пасамани-рубці од не такої чемної, толерантної та терпеливої у поясненнях-тлумаченнях-дефініціях, суто житейської науки знімають з очей полуду верхозорості та молодечого снобізму. Тоді краще видно ті зовні непоказні святі плінфи, які будують собор людської порядності.

Continue reading

Культура

Філологічний знак якости Миколи Ільницького

Published by:

Здибаюся з собою сам на сам
Посеред велелюдного базару,
Щоб дати простір білим парусам
Зі снів моїх, зі споминів і марень.
А білі сни – від білої стіни,
Білішої сьогодні, ніж учора,
І Ненаситцем вже пливуть човни,
Кармеля гострий напливає човен.

Continue reading

Суспільство

Воєнне вино…

Published by:

На самому початку війни російська ракета поцілила в склад Гудвайну на Київщині. Було знищено вина на десятки мільйонів долларів. Але навіть тоді кілька сотень пляшок вціліли. І Гудвайн їх продавав під етикеткою «Вина, що вижили», відраховуючи певні проценти на потреби ЗСУ. Я теж купив кілька таких.

Continue reading