Хвиля Десни » 16 Листопада, 2022

Daily Archives: 16 Листопада, 2022

Політика

НАТО аналізує вибух на сході Польщі

Published by:

Посли НАТО зустрілися в середу (16 листопада 2022 року), щоб обговорити вчорашній вибух на сході Польщі на кордоні з Україною, який стався, коли Росія завдала масштабної хвилі ракетних ударів по Україні. Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО генерал Крістофер Каволі проінформував учасників засідання Північноатлантичної ради, а посол Польщі при НАТО Томаш Шатковський поінформував союзників про інцидент і розслідування, яке зараз триває.

Continue reading

Культура

Працюємо, наближаємо Перемогу! Святкувати будем потім

Published by:

Ще рік тому у день професійного свята ми з колегами жартували і пригадували якісь курйозні моменти із свого журналістського буття. А потім… прийшла широка війна – і все змінила. Як сказав чернігівський поет та журналіст, що народився напередодні Другої світової, Олександр Олійник: «Війна міняє все і всіх, увесь уклад життя». Дійсно, так і є.

Continue reading

Культура

Ми втрачаємо журналістику

Published by:

Конфлікт між журналістами і владою з приводу акредитації у зоні бойових дій стосується свободи слова, а свобода слова стосується кожного з нас. Тому кожен може висловлюватися з цього питання. Взагалі поетів, які протягом сторіч показували, що не так в тому чи іншому суспільстві, можна з нинішньої перспективи назвати… диванними експертами.

Continue reading

Суспільство

Батькова хата, мамина криниця…

Published by:

Я мріяв, оселившись у столиці: коли збудую дачу, то найперше викопаю криницю. Це бажання має початок іще зі школи: біля майстерень була криниця, викопана Бог зна коли: на перерві чергові брали з неї воду, заливали в бачок, який учні називали «поїлка»…

Continue reading

Політика

Прилетіло в Польщу…

Published by:

У зв’язку з атакою Росії на Польщу глави держав і урядів країн НАТО, які ще засідають на саміті G20 у Індонезії на острові Балі, терміново згортають свої «бебехи» і повертаються додому. Зараз їм необхідно зконсолідувати свої кроки щодо реакції на гресивні дії Росії стосовно Польщі.

Continue reading