Політика

Прилетіло в Польщу…

У зв’язку з атакою Росії на Польщу глави держав і урядів країн НАТО, які ще засідають на саміті G20 у Індонезії на острові Балі, терміново згортають свої «бебехи» і повертаються додому. Зараз їм необхідно зконсолідувати свої кроки щодо реакції на гресивні дії Росії стосовно Польщі.

Уже лунають голоси застосувати не лише 5 параграф НАТО про колективну оборону, але і про параграф 4 договору НАТО. Про це пише на своїй офіційній сторінці у Twitter міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс. Зокрема, він закликає Альянс закрити небо над Україною силами НАТО.

Естонія підтримала заклик Латвії та Польщі…
Число солідарних країн невпинно зростає. Президент України Володимир Зеленський назвав ракетну атаку РФ по Польщі «ударом по колективній безпеці». Він нагадав, що в Києві неодноразово попереджали, що Україною терор РФ не обмежиться.

«Сьогодні російські ракети ударили по Польщі, по території нашої дружньої країни. Загинули люди. Прийміть співчуття від усіх українських братів», — зазначив Зеленський. Він закликав поставити Москву на місце, «адже чим довше Росія відчуває безкарність, тим більше буде загроз для усіх, кого можуть досягнути російські ракети». «Бити ракетами по території НАТО — це російський удар по колективній безпеці. Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти», — закликав український лідер. Він запевнив, що Україна завжди підтримає Польщу.

Нагадаю, що під час вчорашнього бомбардування України дві російські ракети вдарили по території Польщі, яка є членомм НАТО. В селі Пшеводув біля кордону з Україною впали дві російських ракети. Вони влучили у зерносушарку і трактор. Загинуло двоє людей.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *