Хвиля Десни » 18 Січня, 2023

Daily Archives: 18 Січня, 2023

Політика

Всі надії на Боріса

Published by:

Що можна сказати про нового міністра оборони Німеччини Боріса Пісторіуса? Йому 62 роки, член соціал-демократичної партії Німеччини, за освітою політолог, далі поступове політичне зростання звичайного провінційного бюргера. Доріс до посади регіонального міністра внутрішніх справ Нижньої Саксонії.

Continue reading

Економіка Політика

«Нафтовий запор» на росії

Published by:

Інформаційна «бомба» дня! Найбільша галузь промисловості Росії, на яку припадає 15% всього промислового виробництва країни, виявилася межі краху. Нафтопереробні заводи, де працюють 120 тисяч росіян, готуються до скорочення виробництва на 15% через європейське ембарго, яке набирає чинності 5-го лютого 2023 року, повідомляє агентсво. Санкції щодо нафтопродуктів, які Росія традиційно вивозила до Європи, негативно вплинуть на економіку РФ значно більше, ніж ембарго на нафту, стверджують експерти Reuters. Зібрати для них «тіньовий флот» танкерів навряд чи вдасться: хоча обсяги експортних партій дизеля та бензину менші, ніж обсяги сирої нафти, однак щоб таємно возити їх до Азії, необхідно буде значно більше суден.

Continue reading

Культура

Астрал і Австралія

Published by:

Є в мене приятель-художник. Часто запрошує в гості. Приходжу і щоразу натикаюся на папірець на дверях. І завжди з різним змістом. «З порожніми руками і головами не заходити». «Сьогодні вхід тільки для Муз. Дотримуйтеся черги». «Я в астралі. Це далі, ніж Австралія». «Буду завтра, пішов шукати вчорашній день».

Continue reading

Культура Суспільство

Мої особливі взаємини з книжкою

Published by:

У мене з клубними книжками стосунки особливі — близькі, аж до тактильних (відчуття доторку), але скороминучі. Ці книги я приймаю, оглядаю (буває, протираю, ремонтую), читаю анотації, записую в реєстр (літопис Клубу має знати все), фотографую, штампую клубною позначкою, систематизую, ділю між адресатами, узгоджую з бібліотеками, пакую, відправляю…

Continue reading

Культура

Мінорна тональність «Такого різного Різдва»

Published by:

Видавництво Старого Лева, «Таке різне Різдво». До збірки увійшли чотирнадцять творів українських письменників. Кожне з оповідань так чи інакше пов’язане з Різдвом. Але написані в різному стилі, на різну тематику, та й тональність їх теж різниться. Богдана Матіяш з оповіданням-притчею про те, як важливо вміти прощати і забувати образи, особливо рідним людям. Катерина Міхаліцина знайомить з жінкою, яка в переддень Різдва, занурюється в спогади про прожите.

Continue reading