Культура

А не летів би він «лєбєдєм»?!

На курсах підвищення кваліфікації для державних службовців центральних органів виконавчої влади лектор відмовляється виступати українською. На жаль, мої неодноразові прохання перейти на українську були проігноровані…

Звертаюсь до Інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіо і преси: скажіть, які ще закони потрібно ухвалити, щоб на тридцятому році Незалежності не принижуватися і не випрошувати лекцію державною мовою, перебуваючи на державній службі? Щоб не писати Вам публічних дописів?

Якщо викладач вищої категорії Михайло Геннадійович Лєбєдєв не може виступати українською, та ще й має нахабство казати, що лекцію він читає російською, бо «українською мовою відсутні терміни» – це називається профнепридатність.

Нехай іде підвищувати власну кваліфікацію і вчить терміни, а поки не вивчиться – він не може читати лекції для працівників центральних органів виконавчої влади.

Звертаюсь до Уповноваженого із захисту державної мови: будь ласка, зверніть увагу на те, що навчання державних службовців російською мовою – це неприпустимо.

Павло Подобєд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *