Культура

Бестселер про книгарню

Абсолютно унікальна і не схожа на інші книжка. Подібного раніше не читала і подумати не могла, що такий формат може мені «зайти». Це не роман, тут нема жодної інтриги чи історії кохання, або жорстоких вбивств. Нічого такого, що могло би тримати в напрузі. Просто рік із життя букіністичного магазину в шотландській провінції…

А мене тримало!
Я відірватись не могла. Це ж все справжнє! Про справжніх людей, емоції, події. Я ж з дитинства обожнюю книжки, і є в мене мрія про маленьку затишну книгарню. Тому ця книжка ще й була книгою про те, як хтось втілив мою мрію.

Власник книгарні, він же автор, дуже цікава і суперечлива особистість. Він не церемониться з відвідувачами, любить на сторінці в ФБ позбиткуватись з їхніх манер і зовнішності (і це додає цьому джентльменові певного фльору брутальності і загадковості).

На сторінках щоденника можна знайти багато літературних цікавинок, щоб почитати потім. Проте, треба бути обережним, Шотландія закохує в себе. Цей неймовірний дух маленьких містечок просто захоплює в свої пута.

P.S.
Якщо ви не знаєте, хто написав «Вбити пересмішника», плутаєте Гарпер Лі і Селінджера, і не знаєте magnum opusу Вальтера Скотта — не беріться за книгу. Вам весь час буде соромно…

Моя окрема подяка видавництву «Наш Формат». Те що вони взялися за переклад і видання цієї книги — дуже круто. А якою красивою вони її зробили!, то окрема пісня. Я спочатку закохалась в обкладинку.

Олена Зінченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *