Культура

«Безодня» «Слов’янських зустрічей»

Третього фестивального дня на «Слов’янських театральних зустрічах» у Чернігівському драмтеатрі ім.Т.Шевченка показували виставу «Безодня» Ореста Огородника. Це історія про дві сучасні українські родини, яку чесно і проникливо розповідали актори Ніжинського драмтеатру ім. М.Коцюбинського.

В цій драматичній притчі відтворено непрості людські долі, понівечені війною, порушено низку складних проблем, що стали болючими для кожного українця за останні роки. Проте, не дається прямих відповідей на важкі питання нашого сьогодення: хто винуватий, а хто правий? Хто кому ворог, а хто друг? Як пережити втрату найрідніших людей і як з цим жити далі?
 

Напевне, кожному з нас доведеться самотужки шукати відповіді на ці та безліч інших питань, які окреслюються завдяки таким серйозним творчим роботам на театральній сцені.

Але, якщо ми, вражені побаченим, вже готові задуматися, перейнятися пошуком відповідей, то віриться, що все ж таки здатні подолати свій власний біль, щоб зрозуміти біль іншого; віриться, що колись зможемо подати руку допомоги одне одному.

Зважаючи на біблійне — «час розкидати каміння і час збирати каміння», хочеться вірити, що вже скоро має настати нарешті час наводити мости через безодню, так безоглядно спалені мости між нашими берегами…
Глядачі, схвильовані такою чуттєвою, переконливою грою ніжинських акторів, щиро дякували виконавцям бурхливими оплесками та букетами квітів.

Вручаючи традиційний коровай та Диплом учасника фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» генеральному директору Ніжинського академічного українського драматичного театру Юрію Муквичу (який правдиво і образно зіграв одну з головних ролей – Назара), голова оргкомітету фестивалю Сергій Мойсієнко привітав творчий колектив з успішним виступом на чернігівській сцені та запросив ніжинських акторів як постійних учасників нашого фестивалю до подальшої співпраці.

Раїса Міненко,
керівник літературно-драматургічної частини театру
Фото Анастасії БІАНКІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *