Культура

Білоклобучники у Патріарха

В принципі Вселенський Патріарх Варфоломій I міг би делегацію Новінського-РПЦ виставити за поріг, як це він уже був зробив одного разу з листом усіх архієрєїв, так званої, УПЦ на чолі з Володимиром Сабоданом.

Вони посміли до нього звернутися (теж із якоюсь гидотою) і він відчитав їх, як малих дітей — не маєте ви права звертатися до мене, написав Патріарх, через голову свого патріарха, московського.

І ніяка ви не церква, вичитував він нерозумних, а лишень група обласних єпископів.

Та цього разу, певно, вирішив Патріарх проявити смирення, щоб менше було московського збурення і передчасного смороду, і прийняв неканонічну делегацію незрозуміло кого.

Один митрополит одеський Агафангел (Савін) чого вартий — українофоб, кагебіст… А його нікчемні заяви щодо церкви розбила на друзки світська письменниця Галина Могильницька.

Возив білоклобучників спеціальним рейсом московський агент Новінський, за яким давно в’язниця СБУ вже всі грати просушила…

Отже, ніяких переговорів не було!
Патріарх ввічливо прийняв делегацію московської церкви, запросив кількох своїх митрополитів, щоб полюбувалися на цих субчиків. Та й по всьому. Це ж треба — будуть савіни вчити грецького патріарха канонам!

А владика Євстратій (Зоря) вловив московитів на брехні — речник УПЦ МП Миколай Данілєвіч, перекладаючи частину зустрічі, навмисне не переклав слова митрополита грецького про матір-Церкву, якою є константинопольська церква для України і Росії. Натура національна вище етикету, дипломатії і норм моралі.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *