Культура

Біля пам’ятника Матері-Вдові поміж дарницьких сосон

Цей монумент постав у столиці і як медійний проєкт, і як вицвіт народної ініціативи. Пам’ятник Матері-Вдові. Скульптурна композиція у паркові «Перемога» з’явилася з легкого листовного слова читачки «Сільських вістей». Саме ця газета ініціювала всенародний збір коштів для створення такого пам’ятника.

Натхненниками його стали два Герої України: поет Борис Олійник і журналіст Іван Сподаренко.

Згодом до цієї благородної справи приєдналася і газета «Голос України». Так офірою тисяч добротворів, стараннями порядних людей у владі 2012 року стала гранітна Страждальна Мати серед вікових дарницьких сосон.

Нині монумент увібрав біль і докуку сотень новоявлених Матерів-Удов — з тієї війни, яку розпалила в Україні путінська орда.

Студенти-журналісти Київського університету імені Бориса Грінченка вклонилися цьому світлому Образові. І зустрілися зі знаними журналістами-сільсковістянами, які доклали чимало зусиль, щоби цей проєкт утілився, — з колишнім заступником головного редактора, заслуженим працівником культури України Володимиром Біленком, колишнім редактором відділу листів, заслуженим журналістом України Андрієм Мельничуком та Павлом Філем.

Славна видалася розмова, щедро пересипана відбірними діамантами фактів і щирими самоцвітами мудрості.

Валерій Ясиновський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *