Культура

«Буква» під пресом букви «ы»

Заходжу до книжкової крамниці «Буква» (ні, я в них нічого не купую — не моє). Біля входу — столик з великою табличкою: «-25%». Іду далі. Буквально на кожному стенді книжки з наліпками «30%», «50%» і навіть «70%». Загалом видань, що продаються зі знижками дуже багато — сотні… Переважна більшість – російських видавництв.

Там, де написано «Сучасна вітчизняна література» та «Вітчизняна класика» — жодних знижок.

Загалом російських книжок відчутно більшає. Їх уже суттєво більше, ніж українських. Українське знову заганяється в таке собі «ґетто» навіть у масштабах окремої книгарні.

Дуже привабливі ціни — лише на російську продукцію (навіть стартова вартість якої в порівнянні з українською, в середньому нижча), яка підтримується російською державою і активно ввозиться сюди з метою розповсюдження майже за безцінь та продовження зросійщення громадян України.

Відсутність державної підтримки вітчизняного книговидання — це вже велика допомога ворогу! Але за нинішніх обставин розраховувати на покращення ситуації, на жаль, не доводиться — чинна влада навпаки вичавлює з України українську національну ідентичність.

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *