Культура

Де той український Вашингтон?

Інвестори і провідники Жадана уже взагалі з глузду зрушились — якийся британський композитор написав «ЗАПОВІТ» на слова Шевченка, Стуса і Жадана…

Взагалі у тім’ячко довбнулись.
Канонізація недалеким видавничим домом Малковичів Жадана поряд з геніяльним Тичиною виявилась тільки етапом на шляху невідомо до чого — нобелівки, депутатства чи гучного убивства? Тепер ще треба спаплюжити великомучеників і страстотерпців українства.

А суспільність набрала у рот лайна і мовчить.
Мовчіть – домовчитеся!

Героям слава.
Переглянув притьмом перелік претендентів на Шевченківську немічну премію зі шмоками, жаданами і голотами та плагіатором Дроздовським у складі — і ужахнувся. Море графомання шпілчанського, шмоки Портніков, Курков, Татчин і прочая. Притомні кандидатури — Забужко, Гальченко, Кононович. Українці мислячі, україноцентричні та талановиті. А все инше — потеруха, макулатура, мерва. Але ж прикро, мабуть, бути лавреатом серед моря нечисти — Хрущова, Шамоти, Штоня…

Давно пора переформатувати цю премію у щось вартісне і пристойне. А так — ЩЕРБИЦЬКА КУЛЬТУРА У ДІЇ.

Смерть ворогам.
Філарет нервує — патріярхувство вислиза з рученяток. А хочеться померти патріярхом і отримати прощення з Москви. Євстахій Зоря урівноважує нерозважну поведінку пана Денисенка, проте Варфоломій убезпечив себе від цих дурощів — на собор ідуть не церкви, а єпископи. Усі рівні поміж себе у творенні нової церкви і у виборі головного.

Тільки назва мені видається неприйнятною.
Якщо затвердять ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА В УКРАЇНІ це буде ляпас в обличчя українства. Бо унаслідок цього уніяти матимуть УГКЦ, московити УПЦ. А українці — християнське космополітичне непорозуміння.

У нас і так замість УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ – ЗСУ, замість ДЕРЖАВНОЇ ВАРТИ — Служба Бившая в Употрєблєнії, замість ПРИКОРДОННОЇ ВАРТИ — прикордонна служба невідомо кому, замість МІНІСТЕРСТВА ВІЙНИ І МИРУ — міністерство оборони і прочая.

Прохідний двір, а не УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА УКРАЇНСТВА. І де той український ВАШИНҐТОН з новим і праведним законом?

Роман Кухарук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *