Культура

Камінне Село

В Україні є загадкові місцевості, які за таємничістю і впливом на людину не поступаються загубленому місту в хмарах Мачу-Пікчу або містечку Седона в Арізоні, біля якого є Скеля Кафедральний Собор, що посилює жіночу енергію.

В Україні одним із найзагадковіших місцем, де я щойно побував, є Камінне Село біля села Рудня-Замисловицька на північному заході Житомирщини.

Величезні валуни в лісі нагадують скам’янілі сільські хати. Тут є вулиці і майдани. За місцевою легендою, тут було заможне село, через яке колись проходив убогий чоловік, який попросив одного селянина в багатому обійсті кусок хліба, і той йому не дав.

Відійшов старець від села, озирнувся – і село скам’яніло. Кажуть, то сам Господь проходив цим селом, і на одному з валунів залишився відбиток його ноги.

Пригадавши Карлоса Кастанеду і його Дона Хуана, я налаштувався на сприйняття сили цього місця. Чи то я дуже цим перейнявся і розігралася моя уява, чи там справді щось відбувається? Але серед лісових каменів завбільшки з будинок я відчув глибокий спокій, зникли втома і тривога, і всі мої проблеми здалися дрібними й минущими.

І коли я повертався до Києва під джмелине гудіння автомобіля, було таке відчуття, що все починається спочатку.

Володимир Даниленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *