Культура

Ковід «косить»…

На світлині — когорта редакторів обласних молодіжних газет другої половини 80-х. Що не особа, то особистість. Вячеслав Новіков із Харкова, Віктор Чайка із Дніпра, Іван Крайній із Херсона, Олександр Панков із Луганська, Юрій Фадєєв із Сум, ми з Василем Теремком представляли на зональній нараді у Сумах сектор преси ЦК ЛКСМУ…

А крайній праворуч — то Анатолій Півненко, головний редактор тоді «Комсомольця Запоріжжя». Нарада у Сумах для нас із Півненком мала полярні значення: Анатолій Васильович був авторитетним редактором на всю Україну і навіть за її межами, а я тільки робив перші кроки у професії. Але це не завадило нам роз’їжджатися по домівках друзями.

У Півненка було чому повчитися, його завжди цікаво було слухати. Він завжди мав неординарний досвід роботи. Мав невичерпну енергію й випромінював позитивну енергетику.
Ми жили у різних містах і, звісно ж, бачились не щодня. Але ми могли один одному зателефонувати в будь-який момент і попросити сприяння в тому чи іншому питанні.

… Останній раз ми зустрічалися на пленумі Спілки журналістів. І більше, на жаль, не зустрінемось на цій грішній Землі ніколи.

Ковід, трастя його мамі, ковід…
Покійному — царство небесне, а рідним і близьким — щирі співчуття!

Сергій Сай-Боднар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *