Культура

Магічні властивості місць сили

Серед українських місць сили за гранітним каньйоном Яма у Богуславі закріпилася репутація, що він поглиблює інтуїцію і зміцнює серцево-судинну систему. Не знаю, як щодо інтуїції і серцево-судинної системи, але щодо активності жителів Богуслава можу сказати, що як на 16 тисяч населення в місті дуже багато автомобілів. В центрі неможливо припаркуватися. Рух, як у Києві.

І ось їхня славетна Яма.
Я ступав по гранітних валунах, яким більше двох мільярдів років, і дивився, як навколо вирує вода, у якій плавала зграйка верховодки. Сонце сліпило очі. Я не вважав себе ні езотериком, ні неоязичником, тож ніяких потоків енергії не відчував. Сів на камінь і заплющив очі. Навколо мене хлюпотіла Рось і шаруділи крилами великі окаті бабки. Уявляв, що по мені, як по електропроводу, зараз потече енергія, але енергія не потекла. Я розчаровано підвівся, пройшовся по валуну, і в зеленуватій воді побачив, як зблиснула краснопірка. Із-за кущів хтось визирнув і сховався.

Внутрішній голос підказував, що перескакувати з каменя на камінь не дуже безпечно. «Мабуть, Яма вже почала загострювати інтуїцію», – подумав я. Тож обережно ступав, щоб не посковзнутись, пригадуючи, які магічні властивості закріплені за кожним місцем сили.

Гора Тотоха поглиблює дар передбачення майбутнього і пробуджує творчі сили. Кам’яну Могилу під Мелітополем приписують виснаженим і емоційно вигорілим людям для відновлення душевних і фізичних сил.

Сланцеві гори в Кривому Розі на березі річки Саксагань знімають біль і поліпшують фізичний стан. А ще два місця сили спеціально призначені для жінок: Дівич-гора в Трипіллі пробуджує жіночу сексуальність, а Колодязі Любові в Суботові сприяють тому, що дівчина чи самотня жінка, яка напилася з них води, незабаром вийде заміж.

Якщо вірити, що місця сили все це дадуть, то це саме те, чого вам бракує. А якщо ні, то принаймні одержите задоволення від подорожі. Про це подумав я, підходячи до залишеного на горі автомобіля, щоб відправитись на Тотоху.

Володимир Даниленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *