Культура

Моделі Dior на вулицях Москви

1959 рік був роком, коли радянська влада остаточно зняла свою заборону на покази мод. Цього року у Москві сталася справжня сенсація: моделі Крістіана Діор приїхали відвідати столицю Радянського Союзу.

Під керівництвом Іва Сен-Лорана, на той час нового керівника Dior, дванадцять красунь паризького бренду в приміщенні будинку культури «Крилья Советов» п’ять днів поспіль демонстрували вишукане європейське вбрання.

В рамках шоу, аби більше жителів Москви мали змогу подивитися на чарівних моделей та їхні прекрасні вбрання, його організатори влаштували прогулянку центром Москви.

Три панянки Dior прогулялися Красною площею, завітали на місцевий ринок, прогулялися прилеглими до центру столиці вуличками та зайшли до ЦУМу – головного універмагу СССР.

Радянських людей, які не звикли бачити іноземців, надзвичайно вразили усміхнені, привітні моделі, одягнені у яскраві сукні. Для суспільства, якому держава змалечку втовкмачувала не виділятися, жити скромно і без надмірностей, спостерігати за іншим способом життя було водночас надзвичайно цікаво і боязко…

За тим, як Москвою прогулювалися французькі моделі спостерігав офіційний фотограф Dior Говард Сочурек (світлини в тексті) та таємні агенти КДБ. До речі фото з останнього відомства до цього часу не оприлюднені…

Олександр Соломаха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *