Культура

На фестиваль до Санича

З 27 по 29 квітня в Чернігівському обласному театрі ляльок імені Олександра Довженка вчергове відбудеться Міжнародний Фестиваль аматорського театрального мистецтва «Санич».

… Є люди, здатні дарувати довколишнім незбагненне світло, яке потім носиш у собі протягом всього життя. Таким і був Олександр Норов, Санич, як називали його близькі друзі. Я не належав до дуже близьких, тому під час зустрічей-спілкувань називав його просто Сашком. І йому це подобалося.

Він був глибоким і неординарним, а водночас — добрим і відкритим. Він мислив категоріями високого мистецтва і прагнув жити над буденністю. Він відчував і цінував таланти і всім охочим допомагав максимально їх розвинути.

Трагічно і сумно, що Сашко вже не поруч з нами, але приємно, що енергія його таки залишилася тут.

Фестивалі, вечори пам’яті, інші творчі події в Чернігові — і всюди незримо присутній Сашко. Він продовжує справу свого життя — завдяки друзям, учням та послідовникам. А це і є те, що називають Безсмертям…

Тому я знову приїду, друже Сашко, на твій фестиваль, і працюватиму в журі, насолоджуючись театральним мистецтвом колективів з різних куточків України. І всі їхні творчі здобутки будуть освячені твоїм іменем і наснажені твоїм невмирущим духом…

Сергій Пантюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *