Культура

Осиновий кілок для «кума»

Заборона столичного суду розповсюджувати книгу Кіпіані про Стуса — потверджує насправді тільки очевидну істину — як же ж воно люто і дико с*ить правди! Це ж для нього по суті — персональний осиновий кілок.

І це воно зараз насправді юридично і, головне, морально по факту, визнало!

Смерть кащєєва — голка в яйці, а яйце — в качці, і так далі… От воно все і відкрилося, і проявилося! Але добре, що так. Бо ж міг би «пропетляти», з усіма його мільярдами, телеканалами, дворцамі з канделябрами і кумом в рукаві.

А, бач, не вийшло!
Сам все розворушив, здійняв сморід до Небес, і сам себе у труну запакував. В історії воно тепер так і залишиться!

Олекса Манн

P.S.
21 століття. 2020 рік. Україна. Суд забороняє книжку! Не просто книгу, а про видатного українця! Суд стає на бік кремлівського челядника.
Що робити? Знайти книгу і придбати її. Запам’ятати імена суддів — прийде час і вони мають відповісти за замах на українськість. Окремо, нагадую – у Зеленського не приховують, що хочуть об’єднання із ОПЗЖ після місцевих виборів. Хто там казав, що в слугах на вибори йдуть «непогані люди»? Переказуйте вітання «непоганим» – вони несуть повну відповідальність за «кума». Кожен голос за «слуг», це голос за ОПЗЖ.

Віталій Гайдукевич

***
Корумпований суд заборонив розповсюдження книжки про Стуса. Здавалося б, тут все зрозуміло — повинні початися масові акції протесту, такі потужні, щоб земля горіла під ногами корумпованих суддів, під ногами агентів кремля, під ногами всієї цієї зеленої влади. Здавалося б, все просто й зрозуміло, однак… не все так, виявляється, просто. Заборона розповсюдження книги про Стуса для деяких начебто патріотів (з латентною українофобією на дні гнилої душі) стала приводом для звинувачення ВСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ в совковості, в недорозвиненості і т.і. А в обговоренні — українофобська псарня. От як буває!

Іван Безсмертний

***
Стус — вічний! А “кум” — тимчасове непорозуміння в історії України. Вахтангу Кіпіані вкотре дяка за титанічну працю і невтомну боротьбу з кремлівським сателітом і комуністичною шісткою!
Усім президентам України «щира дяка» за формування такої судової системи, яка щоразу вміє здивувати пробиванням чергового дна!

Сергій Притула

***
Забороняти розповсюджувати надрукований тираж книги «Справа Василя Стуса» — це вже навіть не підігрування ворогу, а пряме виконання його волі!
Говорити, що в наших реаліях, коли на суди, що розглядають резонансні справи, постійно чиниться тиск зверху, Дарницький суд м. Києва ухвалив самостійне рішення і влада до цього непричетна — було б щонайменше смішно… Ні автор, ні видавництво не виходили за межі чинного законодавства. Це судове рішення юридично необґрунтоване, а отже — політичне.
Звісно, боротьбу не завершено. Буде апеляція. Будуть протести. Але зараз доводиться констатувати, що можливості рашистів за «зеленої» влади розширюються до непристойних меж.

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *