Культура

Персик діда Курдюка

Він був невгамовним і мав багатенну біографію — наприклад, стверджував, що допоміг КГБ СССР врятувати московську Олімпіаду 1980 року. Порятував, буцімто, завдяки знайомству з бароном Фальцфейном, який був лєпшим другом глави МОК пана Самаранча.

А дід Курдюк (тоді ще зовсім не дід) знався з Фальцфейном, нащадком засновника знаменитої Асканії-Нова, через те, що тую Асканію сам рятував, і за те багатий та знаменитий чоловік із Ліхтенштейна його дуже поважав, Курдюк навіть їздив до нього на гостину…

Михайло Курдюк — кандидат біологічних наук, автор багатьох наукових і пізнавальних книг, член спілок письменників та журналістів.

Родом Михайло Григорович Курдюк зі знаменитого козацького села Стольне, що в Менському районі на Чернігівщині (там і досі є місцина, названа іменем його фамілії — Курдюківка…)

Доживав свій вік у щоденній праці (1931 року народження) до відміряного йому 2015-го у Тростянецькому дендропарку на Ічнянщині, який він також піднімав із руїн… Власне, і персик, миле деревце, про яке оце згадую — саме звідти, від діда Курдюка. Районований ним і щедро подарований мені.

Виходив сьогодні, карантинного ранку, подивитися на нього — чи ж вижив після нічного морозу? Адже шкода було б — вперше цього року зацвів. Ніби то ще не почав розпукати — ще тільки бере на смак ніжними рожевими крайками пелюстків негостинне холодне повітря…

Мусить вижити!
Адже це персик діда Курдюка!

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *