Культура

Про долю українського митця

Про це не напишуть ніде. Бо доля українського митця проросійсько-сучасним українським ЗМІ абсолютно нецікава (окрім хіба що голої дупи). А особливо, коли це щаслива та успішна доля!!!

Тому…
Днями у Турецькій Анталії завершився ВСЕСВІТНІЙ ТУР Ореста Лютого та Антіна Мухарського, що тривав із травня цього року. 58 виступів!!! Від Слов’янська і Краматорська до Відня і Мюнхена, від Кропивницького до Чікаго, від Херсона і Вінниці до Торонто і Монреалю звучали лагідні і суворі пісні, лунали радикальні поезії та уривки з романів, що їх митці створюють з єдиною метою — зафіксувати сучасний емоційний та ідейний стан світового українства, підтримати його бойовий дух, нагадати ворогам про нашу готовність до боротьби в умовах повзучого реваншу, окреслити напрямки подальших дій, та й просто отримати насолоду від спілкування одне з одним.

Для нас це був досить ризикований експеримент.
Адже у серпні цього року (в розпал туру) Ютуб-канал Ореста Лютого за запитом Роскомнадзору БУЛО ЗНИЩЕНО — без попереджень зі смішним поясненням «за використання ненормативної лексики» (86 тис підписників, понад сто мільйонів переглядів, 7 років праці). ФБ-сторінки щоразу блокуються місяцами за пости 2013-го-14-го років.

Проте, не маючи ані спонсорів, ані альтернативних джерел фінансування, покладаючись виключно на власні сили й певність у якості нашої мистецької продукції, ми зробили ставку на шанувальників.

І ПЕРЕМОГЛИ!!
Повні зали і ВАША ПІДТРИМКА, ДОРОГІ ДРУЗІ — надихають і окрилюють!!! Адже ми існуємо ВИКЛЮЧНО ЗАВДЯКИ ВАМ!!!

Кожна гривня, євро, долар витрачений вами на квитки, книжки, музичні альбоми обертається на нові пісні, книжки, альбоми. І це дає надію, що наша творчість житиме й далі!!!

Будуть і нові пісні, і нові книги, і нові зустрічі!!
Викладаючись на коцертах до останього, долаючи за кермом тисячі кілометрів по розбитих українських шляхах, десятки тисяч у трансатлантичних рейсах, я завжди як мантру повторював «Українське має бути успішним! Веселим, задиркуватим, якісним! Сучасне мистецтво має дарувати людям запал, захват, щирість та потугу нової, модерної України, за яку ми воюємо на мистецьких фронтах, робити українців впевненішими у собі та обраному нами шляху — ось місія мого життя, місія нашого проекту!!»

Дуже сподіваюся, що ви бачили і відчували цей запал і захват, коли перебували в залі, а після концертів особисто спілкувались з Орестом та Антіном.

НАЙБІЛЬШУ ПОДЯКУ хочу висловити нашому директору, продюсеру та організатору туру ЄЛИЗАВЕТІ БЄЛЬСЬКІЙ (моїй божественій та найкоханішій дружині), що все це задумала і організувала!!! Лізонько, без Вас все це було б неможливим!!! Я ЛЮБЛЮ ВАС!!!! Антін і Орест ЩАСЛИВІ!!!

Поруч друзі, кохана дружина, батьки і рідний брат!!! Рідні старші донечки, яких я безмежно люблю і за яких глибоко вдячний їхній мамі! А десь далеко молодші діти, з якими я не маю змоги побачитись, але яких згадую щодня, бачу у снах, теж люблю безмежно, вірячи в те, що минуть роки, вони дізнаються всю правду, яка існує по інший бік від проросійського боку барикад.

Тому хай казяться вороги, злобні москвороті тітки захлинуться у власному блюватинні, гламурну тусовку пучить і плющить, а циніків та скалозубих кавеенівських клоунів качка копне…

Наша ВЕЛИКА ПЕРЕМОГА складається зі щоденних маленьких перемог, в яких ми долаємо свої страхи, комплекси, зневіру, непевність… стаємо тим ким ми є — НАРОДОМ УКРАЇНИ з правічним правом на свою мову, віру, армію, зрештою ДЕРЖАВУ, яку нам ще належить збудувати!!

ВІРИМО В ЦЕ ЩИРО!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!!

Антін Мухарський,
(успішний гламурний телеведучий, той шо рекламував пральний порошок),
письменник (українізований Антон Мухарський)
Орест Лютий,
радикальний співочий професор антропології зі Стрия,
автор проєкту «Лагідна та Сувора українізація»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *