Культура

«Стріла» Петра Антоненка

Вітаємо журналіста, письменника Петра Антоненка із заслуженим визнанням. Він став лавреатом Чернігівського обласного конкурсу «Книга року». У номінації «Проза» його книга посіла І-е місце.

Вітаємо!
Наприкінці грудня 2017 року в Чернігові вийшла друком нова книга прози і поезії Петра Антоненка «Стріла».

Петро Якович Антоненко народився 1948 року в селі Авдіївка Куликівського району Чернігівщини. Служив у армії, працював робітником на заводах. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Шевченка.

Понад 40 років працює журналістом: в районній газеті «Поліська правда», обласній газеті «Сіверщина», яку наприкінці 1992 року засновував разом з товаришами по «Просвіті» і Народному Рухові, і де 12 з половиною років був редактором.

Потім 8 років працював у Києві, у всеукраїнській газеті «Слово Просвіти». Понад шість років тому створив у Чернігові власну обласну газету «Світ-інфо», яку видає досі як засновник і редактор.

Лауреат міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса та обласної літературно-мистецької премії ім. Михайла Коцюбинського.

У 1994 році видав книгу прози «Бабине літо», у 2001 році — книгу прози і поезії «Свіча». Обидві вийшли в Чернігові, в обласній «Просвіті». Нова книга «Стріла» вийшла за обласною програмою підтримки книговидання місцевих акторів Чернігівщини.

Перша частина книги «Стріла» повністю відтворює книгу «Свіча», в другій частині — інші прозові і поетичні твори, ряд з яких друкується вперше.

Олександр Ясенчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *