Культура

Валерію Шевчуку – 80!

Cьогодні свій 80-літній ювілей відзначає Валерій Шевчук – відомий український письменник, неперевершений майстер слова, блискучий стиліст.

Шановний Валерію Олександровичу!
Дозвольте від імені Національної спілки письменників України і від себе особисто привітати Вас і побажати міцного здоров’я, душевного спокою і нових осяйних вершин у творчості.

Для мене знайомство з творчістю Валерія Шевчука почалося з далекого 1980-го року, коли я придбав у житомирській книгарні «Знахідка» (була така книгарня навпроти автошляхового технікуму) книжку невідомого на той час для мене, першокурсника факультету журналістики Київського університету, автора під назвою «Крик півня на світанку», і з перших рядків відчув якусь особливу, притягальну магію тексту.

За два роки було, завдяки сприянню нашого викладача Василя Васильовича Яременка, знайомство з Валерієм Олександровичем у його квартирі на вулиці Кавказькій, курсова робота за його романом «На полі смиренному»…

Зараз я усвідомлюю, що Валерій Шевчук був одним із тих письменників (а ще Хемінгуей і Маркес), хто безпосередньо вплинув на моє літературне становлення.

Дякую Вам, Валерію Олександровичу, многая літ Вам і Господнього благословення!

Михайло Сидоржевський,
світлина Оксани ТИСОВСЬКОЇ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *