Культура

Як я потрапив у ТОП

Хтось і досі підтримує традицію «ходити під новий рік із друзями у лазню». А хтось вважає за честь отримати під завісу року, що минає, престижну міжнародну нагороду, титул «Людина року». Як наш Президент, наприклад… Ні те, ні друге мені, «заслуженому пенсіонерові», або вже не личить робити, або зовсім не світить. Та я особливо і не переймаюся цією «бідою».

А ось взяти участь у конкурсах, номінаціях, що виявляють твої улюблені заняття та/або розваги, можна.
Десь із півроку тому мене запросили долучитися до Інстаграм-спільноти «Handkerchief» (Носова хусточка). Сам адміністратор цієї групи власною персоною! Написав у приват, що формує галерею з чоловічими носовичками зі всього світу: «Якщо у вас є хусточки, надішліть мені їхні фотографії. Хочу зробити велику галерею хусточок – для любителів класики».

Сказати, що я великий любитель носовичків, було б перебільшенням. Але я завжди (ще з середнього шкільного віку) дотримувався ділового дрес-коду, отієї «класики» – постійно носив краватку і носовичок. Бо мені це подобалося, та й вважав ці аксесуари проявом гарних манер і смаку.

Але звідки про те відомо моєму «таємничому незнайомцеві» – адміністратору Інстаграм-спільноти, що об’єднує близько тисячі читачів? Відповідь на моє питання так і залишилася за дужками, але я, трохи посумнівавшись, все-таки приєднався до цієї групи. Пообіцяв, що перегляну свій гардероб у Києві (а поки-що я на дачі), приведу його до «товарного стану» і проілюструю кількома світлинами.

Аж ось наприкінці листопада цього року у мене така можливість з’явилася, і я, навіть не сподіваючись на якийсь інтерес до моєї колекції носовичків, поділився нею зі всією спільнотою. Вона швидко набрала понад 150 вподобайок і… ввійшла у ТОП-9 2022 року.

Мої носовички не перші, але й не останні — на 8-му місці. Отакої!

Григорій Южда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *