Економіка

Світовий банк у Центрі зайнятості

Під час перебування в Україні місії Світового банку Чернігівський міський центр зайнятості відвідала міжнародний консультант Анжела Тейлор. «Служба зайнятості розпочала співпрацю зі Світовим банком. Йдеться насамперед про надання консультативної та технічної допомоги», — говорить заступник директора Чернігівського ОЦЗ Сергій Роговець.
 

В центрі зайнятості гостям було продемонстровано весь шлях шукача роботи від першої реєстрації до працевлаштування, взаємодію секторів та відділів, яка забезпечує оперативне та ефективне надання послуг як безробітним, так і роботодавцям. Крім того, заступник директора Чернігівського ОЦЗ ознайомив учасників заходу з роботою Єдиної інформаційно-аналітичної системи ДСЗ (ЄІАС(.NET), за допомогою якої послуги клієнтам служби зайнятості надаються в режимі реального часу через швидкісні канали зв’язку, що об’єднують в інтегровану систему всі центри зайнятості України.

Продемонстровано також нові технології підбору кадрів, зокрема банк відеорезюме безробітних, відеопрезентація вакансії тощо. Розповідаючи про новації, Сергій Роговець зазначив, що при підборі претендентів на вакантні робочі місця, служба зайнятості використовує не лише власні ресурси, а й інші джерела, зокрема, сайти пошуку роботи, оголошення в ЗМІ тощо.

Гості мали змогу ознайомитися з роботою Консалтингового центру підтримки підприємницької діяльності. Цього разу бажаючих консультувала представниця Центру розвитку малого та середнього бізнесу громадської організації «Сяйво Сіверщини».

Фахівці служби зайнятості сподіваються, що співпраця зі Світовим банком буде корисною насамперед для їх клієнтів, тобто шукачів роботи та роботодавців.

Валентина Федусь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *