Економіка

Такса «царя» з Козелецького лісгоспу

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону спільно з працівниками Управлінням захисту економіки в Чернігівській області провадить досудове розслідування кримінального провадження за ознаками хабарництва стосовно заступника директора дочірнього підприємства «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» посадовця М.

Зокрема, дочірнім підприємством «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс», на виконання умов раніше укладеного договору, фактично поставлено комерційному підприємству 62,39 м/куб деревини, частина якої, як благодійна допомога планувалася для передачі підрозділам Збройних Сил України, що виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

Але.
Посадовець М., уявивши себе царем лісу, висунув неофіційні умови про власне «царське» мито. Його послуга дослівно називалась так – «нестворення штучних перешкод та пришвидшення оформлення супровідних документів по відвантаженню деревини». Він її «пошепки» озвучив представнику комерційного підприємства. В цифрах те його «царське пришвидшення» обраховувалось у якісь «нещасні» 7500 гривень…

Мічені гроші «цареві» передали.
Після прилипання їх до «царських» рук, за ним прийшли і затримали. Йому інкримінують ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання стосовно обрання чиновникові запобіжного заходу, повідомляє Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *