Політика

Чому падає рейтинг Зеленського?

Уявіть собі, ви потрапили в ямку із сипучими пісками. Для того, аби вибратися – потрібно сконцентрувати всю енергію на одному напрямку і рухатися тільки туди. Натомість, якщо хаотично борсатися навсебіч – буде лише гірше та затягуватиме усе глибше.

Так і з рейтингом В. Зеленського, який, потрапивши в несприятливе середовище, почав діяти настільки хаотично і необдумано, що лише погіршив ситуацію і буквально сам себе почав закопувати.

За 8 місяців Зеленський так і не визначив пріоритети. Він не став ні лівим, ні правим, ні націоналістом, ні лібералом, ні консерватором. Він лишився всім потроху.

Але, якщо на виборах це спрацювало на ура, то зараз вже не дає того ефекту. Більше того, ефект прямо протилежний. Своєю невизначеністю і хаотичними рухами Президент налаштував проти себе абсолютно всіх.

Так, він дратує проросійський електорат тим, що так і не оскаржив закон про мову і не домігся миру. Одночасно він дратує проєвропейський електорат, бо взагалі дав привід оскаржувати закон про мову і озвучувати «мантри про мир».

Зеленський дратує захід України своїми невпевненими кроками в напрямку ЄС і в той самий час дратує схід, бо не може відійти від Європи і кволо домовляється з Росією.

Розмовами про «какая разніца» і пієтетом до «ватників» Зеленський дратує патріотичний табір, натомість паралельно дратує проросійський табір своєю історичною критикою СРСР і політикою Інституту нацпам’яті.

І так за всіма напрямками.
Досі не зрозуміло, яким політиком є Зеленський, і чи є він політиком взагалі, але зрозуміло одне – подобатися всім не виходить.

Зрештою, про що говорити, якщо президентська партія тричі за півроку змінила ідеологію, врешті-решт обравши «центризм»?! І це саме те, що й робить Зеленський. Але центризм – це не тоді, коли у тебе абсолютно відсутні політичні пріоритеті і ідеологічно ти неперебірливий. Це трохи інші речі.

В результаті — рейтинг падає. І, якщо раніше, кожен знаходив щось своє, чому варто було підтримати Зеленського, то тепер кожен знаходить щось своє, чому підтримувати Зеленського — зле.

Звісно, поки що ситуація не критична, але тенденція чітка і зрозуміла. І чим більше Зеленський розриватиметься і нервово шарпатиметься на всі боки, тим глибше його затягуватиме і тим менше в нього залишатиметься шансів позбутися пастки, в яку він з власної вини й потрапив.

Денис Рибачок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *