Політика

Чорна хмара із Труханового острова

На Парковому мосту стартувала виборча кампанія колишніх регіоналів. В політичну силу об’єдналися ахметівське крило «Опозиційного блоку», Партія миру і розвитку, партія Кернеса і Труханова «Довіряй справам», «Відродження» і «Наші».

Для створення телевізійної картинки на міст були зігнані київські студенти з прапорами. Біля мосту в оточенні охорони можна було побачити Геннадія Кернеса в інвалідному візку, Вадима Новинського, що, як телезірка, невтомно роздавав штучні посмішки перехожим, Олександра Вілкула, Євгена Мураєва, Бориса Колесникова і камери телеканалів, які вони контролюють.

Сергій Льовочкін, Дмитро Фірташ, Юрій Бойко ідуть на вибори окремою колоною разом із Віктором Медведчуком.

Після того, як телекамери зняли акт символічного об’єднання, прапори поскидали в кучу перед мостом, і студенти радісно порозбігалися.

Залишається мало вмотивованим вибір символічного місця, на яке з Харкова у візочку притягли Кернеса. Можна ж було обрати міст, що з’єднує правий і лівий береги України, наприклад, Північний міст, що до 2018 року мав назву Московський (і це б відповідало ідеології політичного об’єднання), а не міст, що з’єднує центральну частину Києва з пляжами Труханового острова.

Можливо, Кернес на слух почув щось близьке не з половецьким ханом Тугорханом, перекрученим іменем якого кияни колись назвали цей острів, а зі своїм приятелем Трухановим?

Тож викликає великий сумнів, що з політичного проекту, символічно зорієнтованого на міський пляж, вийде щось путнє, що задовольнить мрії Путіна, дух якого невидимо витав над Парковим мостом.

Володимир Даниленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *