Політика

Чи випадково збили український «Boeing 737»?

Своє невдоволення тим, що Іран офіційно визнав свою причетність до збиття українського пасажирського літака «Boeing 737», висловила Росія. Тим самим спонукала багатьох задуматись: чи тільки тому, що є близькою союзницею Ірану і переймається його репутацією?

Виявляється, не тільки і не стільки…

Справа в тому, що лайнер знищили двома ракетами, випущеними з російського зенітно-ракетного комплексу «Тор-М1». Ці «іграшки» Іран купує в обхід міжнародного ембарго на поставки йому озброєнь з «воєнторгу». Здогадуєтесь, якого?..

Втім, це може бути тільки «квіточками»…
Російськими зенітно-ракетними комплексами за кордоном, як і іншими видами складних озброєнь, на початках їх експлуатації, а часто — і в подальшому, керують розрахунки під наглядом… російських інструкторів.

А це наштовхує на думку, що збиття саме українського лайнера після того, як перед ним повз дивізіон ППО один за одним пролетіли з Тегеранського аеропорту півтори дюжини бортів інших країн, може виявитися не випадковим, як це подав у сьогоднішній заяві президент Ірану Хасан Рубані з обіцянкою максимального сприяння міжнародному розслідуванню катастрофи.

Серед найважливіших у цьому розслідуванні могло б стати питання: чи не було у складі розрахунку, що виконав пуск ракет по літаку, саме російського інструктора (російських інструкторів)?!!

Якщо виявиться, що так, то картинка вже виглядатиме як спланований теракт кремля, а його невдоволення тим, що Іран визнав свою причетність до збиття українського «Боінга» — цілком логічним! Достатньо згадати збитий над Донбасом російським «Буком» малайзійський «Boeing 777»…

До речі, у зверненні до народу з приводу авіатрощі в Ірані Зеленський чомусь «забув» сказати, що ракети по ньому були запущені з російського ЗРК… Може, щоб, за прикладом Рубані, не наводити на росіян тінь і не дражнити Путіна, який незадовго перед тим «мило» висловив свої співчуття…

Микола Цвірінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *