Політика

Депутат і патріот, у якого «всьо нормально»

Стрівся з одним відомим депутатом.
Він говорить, я — слухаю, але більше придивляюся, наслухаю його єство, точніше – нутро.

І ось враження.

Найперше і найважливіше – відчуття у цьому пещеному тілі великої, всепоглинаючої ситості. Глибинної ситості. Глибокого спокою і якогось тваринного умиротворення.

Йому, скидається на те, ніби щось повторює, відлунює внутрішнім голосом: «Всьо нормально. Всьо идьот путьово. У меня всьо нормально. Да і в странє всьо, в принципє, нормально. Нєпросто, но ідьот нормально».

Так він відчуває життя. Життя, яке йому вдалось.

Як йому убгатися у шкіру людини з пенсією 1500 гривень чи зарплатою 3-5 тисяч гривень, яка не може пристойно лікуватися, харчуватися, яка мусить, врешті, витяги ноги, щоб у нього було «всьо нормально»?

Як?
Та ніяк! Бо з якого б то дива йому у ту шкіру бгатися?

Головне — депутат «чіст» перед своєю сім’єю. В його розумінні. Адже ж, якщо його діти виростуть, як і він, такими ж свиньми – так це ж непогано, зрештою, для життя. Отож — він знову «чіст», як шкло і перед дітьми, і перед собою. В його розумінні.

Можливо, він собі гадає: «Бог мені так щедро посилає – отже я все роблю правильно». Може, навіть дякує собі за себе, за своє особливе призначення у цьому суперечливому світі. Можливо. Але бачу: жодних докорів сумління, каяття у ньому ані ворухнеться і жодної тіні співчуття не прозирається.

Більше того, він – великий патріот.
В його розумінні.

В’ячеслав Шнайдер, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *