Політика

Діма і Саша – системники чи рихтовщики?

Як його називають неофіційно — Діма Шимків прийняв запрошення попрацювати в адміністрації президента України «менеджером по управлінню змінами».

Не менше, але й не більше!

Зважаючи на досвід роботи пана Шимківа на високій посаді у всесвітньовідомій американській корпорації Microsoft, я сподівався, що, як есперт із змін і людина із системним мисленням, він привнесе до адміністрації президента України ідеї системних змін.

Минуло чотири роки.
Нині Діма Шимків, залишаючи роботу заступника глави АП, звітує перед нами довгим переліком того, що було зроблено завдяки його фаховим знанням і експертному досвідові.

Що ми бачимо в цьому переліку?
Виключно ситуативні спроби щось підрихтувати в старій системі координат, і лідерська роль пана Шимківа навіть у цьому викликає сумніви. За чотири роки Діма Шимків навіть не заїкнувся про нагальність системних змін для України.

Отакий системник!

Мені завжди прикро від того, що українці після проходження навіть доброго вишколу у передових американських та західноєвропейських компаніях, повертаються в Україну не для того, щоб принести туди кардинальні, системні зміни, а для того, щоб або вдало вписатися в номенклатурно-олігархічний контекст (як це і вдалося Дімі Шимківому), або просто набити собі лоба і злиняти назад на Захід (напр., Саша Боровик).

Сумно…

Володимир Іваненко,
Український Університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *