Політика

До зустрічі в Брюсселі, друже Борісе!

Сумні, точніше, якісь нудні сьогодні стрічки новин… З фронтів, щодо полонених захисників «Азовсталі», нових поставок озброєнь в Україну… Більшість повідомлень, наче за чиєюсь могутньою командою переключились на генерала Залужного — суцільне обговорення цієї теми вже триває бог-зна який день. Другий день поспіль триває сага щодо відставки Боріса Джонсона…

— Ну, як там з твоїм дружком Джонсоном, все?… — підтролюють мене колеги.
— Не все, — кажу, — до жовтня він ще такого начудить, що самі британці благатимуть його залишитись на посаді, а члени Консервативної партії відкличуть свої голоси. Він піде, щоб повернутись зі своїми новими революційними ідеями та ініціативами. А пиво «Гіннес» ми у будь-якому випадку ще поп’ємо і досхочу набалакаємось. Є що згадати…

Крім того, посилюються чутки, що мій «дружок» Боріс замінить Єнса Столтенберга на посту Гесека НАТО — аби лиш ці чутки стали реальністю.

В історії НАТО британці вже тричі очолювали Альянс. В часи «холодної війни» Блок очолював британський генерал Хастін Ісмей. Потім ще був британець Петер Карінгтон. Їх у штаб квартирі НАТО я вже не застав. Зате був свідком діяльності на посту Генсека НАТО відомого британця Джорджа Робертсона. Він очолював Альянс в часи війни у тодішній Югославії. Історичні події, історичні часи. І якщо Боріс Джонсон замінить Єнса Столтенберга (ні риба, ні м’ясо) у час найтяжчиx випробувань для України і світу — це буде чудово.

Тож до нових зустрічей у Брюсселі, друже Борісе!

Залужного не чіпаю. Для мене обговорення персони Залужного — табу. Респект і повага. До речі, вітаю його з Днем народження. Успіхів йому і перемог! А от від шавок з ОП і СН, які розкручують цю тему, слід позбавлятися негайно.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *