Політика

Дитина під ліжком…

«Третя Світова на порозі!» «Не треба провокувати, а то скотимося у Третю світову!» «Італія не буде посилати війська в Україну, бо це призведе до ескалації і до Третьої Світової!» «Путін сфальшував вибори, але ми змушені визнавати його владу, щоб було з ким вести переговори про недопущення 3-ї Світової…»

А хто сказав, що Третя Світова вже не триває? У вересні 1939 теж ніхто ще не знав, що Німеччина знову втягнула світ у війну. І в 1940 році газети не писали великими буквами: «Ми — в Другій Світовій війні!!!»

І навіть після окупації практично всієї континентальної Європи в 1941-му і після атаки Вермахта на СРСР політики і дипломати уникали такого визначення. Ну, анексував Гітлер Австрію; захотів чеські Судети (як Путін Крим), ну, помстився Франції-Британії за поразку під час Першої Світової…

І тільки коли японці вдарили по Гаваях (грудень 1941 року), коли Гітлер оголосив війну США, оченята сильних світу з подивом розблималися: о, війна, Друга, Світова…

Путін спалив усі цивілізовані мости з Заходом. Створено неформальну коаліцію автократів і диктаторів, які об’єдналися, щоб перерозподілити сфери впливу на всіх рівнях. Захід відповів аморфним «Рамштайном» і згодом сам того «Рамштайну» злякався.

А, погляньмо, яка шизофренічна реакція на риторику Емануеля Макрона!!! А які шизофренічні прогнози щодо нападу Москви на НАТО: 2025; 2026; 2030… І це прогнози професійних розвідок різних країн НАТО, які розмахують надсекретними документами з Генштабу ЗС РФ. Це що Герасимов для кожної розвідки має свій план?

Третя світова уже палає: в Україні, в Ізраїлі, в Червоному морі, на кордоні США і Мексики…

Дитина закриває ручками очі і лізе під ліжко — може, грабіжник, що вдерся у дім, не помітить…

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *