Політика

ЮВТ – як політичний арбітр

… І після цього вони нам забороняють колупаться в носі… Пригадую, як кілька років тому у Брюсселі проводились дні України у Європейському парламенті…

Під час однієї з панельних дискусій між нардепами України і європарламентарями обговорювалась тема політичної толерантності. І тоді президент Європейського парламенту Мартін Шульц відкритим текстом заявив про низьку культуру багатьох політиків України.

У ХХІ столітті не мають мати місце жорстокі бійки у стінах парламенту, взаємні образи і лайка.

Реально!
Після таких слів у мене аж вуха запалали від сорому.

Однак висновків із сказаного Мартіном Шульцем ніхто не зробив. Парламентарі і сьогодні часто нагадують отару диких вепрів, а не найвищих представників української влади.

Тому з подивом прочитав і послухав відеозвернення Юлії Тимошенко, яка закликала двох кандидатів у президенти до примирення і пошани інституту президента. Особливо різонули слух ось ці слова:

«Коли я дивилася на останні хвилини цього діалогу, коли Зеленський кинув слухавку, практично майже в обличчя діючому президенту, я побачила, який стрес це для президента і що, знаючи його великі проблеми зі здоров’ям, у нього просто пересохло в роті й він не міг говорити. Треба просто бути людьми і вчасно вміти передати один одному навіть ковток води», — резюмувала Юлія Тимошенко.

У цей момент мені здалось, що почув шелест крил воскреслого янгола.  Яка сердечність та глибокі співчуття лились з уст Юлії Bолодимирівни!

І я ще раз переконався, що усі її життєві митарства та негаразди розбудили в ній чуйну, лагідну і добру, душевну людину.

Це вже не та Юлія Тимошенко, котра у 2005 році не раз публічно обтирала ноги об Bіктора Ющенка, відверто насміхалась над ним. Та й Петра Порошенка тоді Юлія Bо не жалувала.

Ось фрагмент інтерв’ю з Юлією Тимошенко 9 вересня 2005 року. Юлія Тимошенко: «Мені в якийсь момент просто здалося, що президент дрогнув у своєму намірі. Але ви знаєте, рок є рок… В цю хвилину увірвався Петро Олексійович Порошенко без будь-якого запрошення, без будь-якого стуку. Він весь був, перепрошую, у соплях і сльозах, і він почав кричати, що тільки що з нього зняли депутатство, що це було підтримано фракцією Блоку Юлії Тимошенко, що це є зрадники, це є люди, які його буквально прибрали з Верховної Ради, і все це, чесно кажучи, виглядало комічно…».

Інтерв’ю, про яке йдеться, і досі резонансне, його легко знайти і перечитати, кому цікаво. В ньому Юлія Тимошенко із великим задоволенням топче в багнюку екс-секретаря РНБО Петра Порошенка…

Звісно, сьогодні, ставши набагато мудрішою людиною, вона б такого не вчинила. Переконаний. Час лікує душевні вади…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *