Політика

Хто — в ліс, хто – по дрова…

В останні дні спостерігаємо активізацію Зє і ЗєКоманди на інформаційному фронті. Це обумовлено трьома факторами: 1) призначення Юлії Мендель на посаду прес-секретаря; 2) повернення Леоніда Кучми в ТКГ на посиденьках у Мінську; 3) намаганням самого преЗєдента і ЗєКоманди знайти нові форми спілкування з журналістами і ЗМІ.

Впадають в око:

1) розбіжність між тим, що і як висвітлюється на офіційному сайті президента України, що і як говорить прес-секретар преЗЄдента та представники ЗєКоманди і сам преЗЄдент на камери та що і як пишуть журналісти і ЗМІ;
2) відверто українобіжний характер висловлювань і відверте намагання виправдатися або й викрутитися прес-секретаря та окремих представників АП, очевидно, не погоджені між собою і преЗЄдентом.

Заявлена многожди відкритість обертається протилежністю.

Зустріч ЗЄ із журналістами «офрекорд» на пеньочках (пуфиках) — цьому доказ. Причому журналісти і ЗМІ з дивовижною делікатністю дотримуються домовленості не повідомляти подробиць зустрічі або обмежуються лише повідомленням про сам факт.

З новинної стрічки випливає, що на зустріч запрошували журналістів і ЗМІ, яким ЗЄ та ЗєКоманда симпатизує.

Звертають увагу на те, що третім номером у списку фаворитів преЗЄдента і прес-секретаря є одіозний проросійський інформаційних ресурс «Страна», який, за спостереженнями деяких журналістів найбільше читають в АП.

Стає цілком очевидно, що інформаційна політика нової АП збивається на манівці. Ніхто навіть не заїкається про:
— створення україноцентричної систем ЗМІ в Україні;
— звільнення інформаційного простору України від монополії проросійської пропаганди;
— забезпечення інформаційного суверенітету України й українізацію інформаційного простору;
— налагодження професійного контрпропагандистського і спецпропагандистського фронту.

Володимир Іваненко,
Українська Світова Інформаційна Мережа

P.S. Віталія Чепиноги:
Відносини президента України та журналістів за останні 20-ть років змінилися на 180 градусів… Нині у ліс везуть хороших журналістів. А раніше возили «поганих»…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *