Політика

Меншість неозброєної добропорядності

Людям завжди притаманно залишатися людьми. З усіма вадами та недоліками. Ось навіть у Ватикані черговий скандал: по всій державі знаходять кості померлих, постійно відбуваються фінансові розслідування, і зараз ось знову заговорили про підготовку замаху на папу.

І це у Ватикані.
До українського парламенту ідуть не настільки богобоязкі люди, і від них марно чекати задекларованої самопожертви.

Рада наступної каденції буде такою ж безликою та корупційно-сервильною, як і попередні. І немає значення, скільки мандатів продано, і скільки припадатиме чесних людей на одного баригу з мандатом.

Спокуси переможуть чесність, корупція краще організована, ніж неозброєна добропорядність.

Але кожному з нас треба йти і проголосувати: і тим, у кого свідомість визначається пультом від телевізора, і тим, у кого лихо від розуму. А вже завтра треба буде зайнятися побудовою суспільства, яке вчитиметься контролювати владу.

Звісно, не маючи власного впливового телеканалу, принципово щось в країні змінити важко, але завжди є можливість займатися «навчально-виховними заходами», поліпшити екологію інформаційного суспільства і т. д.

Іншими словами, сьогодні ми не оберемо людей, котрі щось змінять… А оберемо тих, кого нам треба буде змінити, змусити працювати за новими принципами.

Орест Сохар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *