Політика

Не налякав ні НАТО, ані Лукашенка

Широкомасштабні військові навчання російської армії (для проформи – начебто спільні з білорусами) на території Білорусі за участі 13 тисяч солдатів, 70 літаків і гвинтокрилів, 680 бойових машин, 10 кораблів закінчилися. А проходили навчання за легендою війни з вигаданою Вейшнорією.
Так ось ці навчання показали, що стан російської армії настільки плачевний, що гинуть не тільки солдати (на навчаннях це трапляється), але й тонуть їхні танки та падають літаки.

 

14 вересня на аеродромі Шайкова росіяни втратили стратегічний бомбардувальник ТУ-22 М3. Наступного дня отримали поранення при загадкових обставинах (мо, понапивалися «в стєльку») офіцери штабу ВДВ Росії, в тому числі командуючий військово-десантними військами РФ генерал-полковник Сєрдюков, який згодом і помер. В районі Борисоглібська, вже 16 вересня розбився штурмовик Як-130. «Дружнім вогнем» з гелікоптера, що раптом «шмальнув» по своїх, були важко поранені двоє людей і знищена командно-штабна автівка ЗС РФ. Пошкоджено корвет «Нєустрашимий», мобільний комплекс управління безпілотними апаратами, поранено 6 саперів…

Це тільки за відкритими даними, які наважилась опублікувати російська преса. А за свідченнями самих білорусів, були ще й танки, що потопилися у болотах, були поранені мирні мешканці.

Невипадково у соцмережах жартують про перемогу вигаданої Вайшнорії над реальною Ерефією…

Проте задум цих навчань у Кремлі був ретельно спланований на багатостороннє залякування. Перш за все Білорусі, глава якої Алєксандр Лукашенка невипадково відмовився спостерігати за навчаннями там, куди його кликали, і навіть припрошували росіяни. Бацька, старий лис, вовчим нюхом чує і розуміє, що нещасний випадок може статися з ним так, як було колись із Машеровим…

Саме місце проведення навчань – у західній Білорусі (читай – найбільш антиросійській), біля кордонів країн Балтики, що недавно були у складі СРСР, з виходом на окуповану радянськими військами Східну Пруссію – вибране не випадково, а саме для залякування згаданих країн, а заодно – України і стримування НАТО.
Залякування не спрацювало: президенти і Литви, і України виступили в ООН проти Росії так, що багатьом у носі закрутило, а покладисті білоруси, побачивши зблизька російських «гібридів», набралися набагато більше антиросійського духу. Не кажучи вже про країни Балтії – там москалів ніколи не шанували. Нагадаю, що в, так званій, Калінінградській області (тобто в окупованій Східній Пруссії), де майже нема німців, серед самих росіян зріють видимі сепаратистські настрої, особливо якщо згадати підняття невідомими прапора Німеччини над будинком ФСБ в Калінінграді…

Для НАТО ці навчання стали прекрасною нагодою пересунути ближче свої війська до кордону, через який може полізти гібридна зараза окупації. Те, чого путінці бояться найбільше – військ НАТО біля кордонів РФ — стало реальністю саме завдяки діям їхнього боготворимого Путіна. Америка ж взагалі почала демонстративно вирішувати питання військової підтримки воюючої України.

Отже ж, що не кажіть, а Вайшнорія таки перемогла Ерефію.
Розпад останньої буде скоро. А театральна постановка «війни з Вайшнорією» лише прискорює рух України до Балто-Чорноморського союзу, який стане реальністю після відходу від влади правлячої нині партії ПіС у Польщі.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *