Політика

Нефартовий «апостол»

Серед апостолів був один, якого шанують ледь не найбільше. Немає свідчень про те, що він бачив Христа. Йому було видіння Христа, після якого він став великим проповідником.

І от наступний апостол, який розкаже християнам, як святкувати Великдень: «Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», –сказав президент Зеленський.

А до чого тут президент?
Можна звернутися до церков, що було зроблено, можна обмежити кількість людей в приміщенні чи дистанцію між ними, але визначати, як святкувати Великдень може лише апостол!

Цей «апостол правди і науки» вже розповідав притчу про Черчіля на врученні Шевченківської премії. «Навіщо ми воюємо, якщо не хочемо фінансувати культуру.

Пам‘ятаєте?!
Сказав за пару тижнів до того, як його Мінфін запропонував не фінансувати культуру. Отакий апостол! Він так бачить! «Парламент буде працювати», — каже президент у зверненні. І його партія… НЕ йде в Раду, щоб НЕ голосувати закони проти власних спонсорів, як цього вимагає МВФ.

А може це не апостол?
Може, це сам Він, прости Господи? А апостолами стали олігархи й бізнесмени, які під виглядами очільників штабів проти коронавірусу уже поділили між собою Україну? Не інтегрувалися у владу, як після початку війни, а отримали можливість будувати паралельну владу.

Може, це все-таки не апостол?
Може, простий безвідповідальний чоловік, якому жахливо не поталанило стати першою особою незрозумілої для нього країни у важкий час. А він, як кажуть, «нефартовий».

Само по собі нічого не відбувається.
Як співалося у відомій радянській пісеньці, яку так любив виконувати зі сцени сам Зеленський: «Что они не делают, не идут дела. Видно, в понедельник их мама родила»…

Микола Княжицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *