Політика

Нові призначення з-під коронамасок

На тлі недоосвіченої Венедиктової, тепер при посаді генпрокурора, призначення на посаду міністра економіки Ігора Петрашка — то як пройтися свяченою водою після чортівні Милованова.

Пан Петрашко не лише щасливий власник кількох дипломів, в тому числі МВА американського університету Вандербільта. А ще навчання у Великобританії. Досвід роботи в інвестиційному бізнесі.

Завдяки його зусиллям в різних інвесткомпаніях, в Україну були заведені більше 2 млрд. дол. США. А це значить, що його кваліфікація дозволяє говорити з серйозними інвесторами, давати певні гарантії інвесторам, і найголовніше – попереджати про загрози, котрі не завжди можуть іти від влади.

Таке трапляється з владою Зеленського…
Попри стартовий ляп з водою для Криму, Шмигаль обзаводиться не лише фріками, а вартісними фігурами!

Першим, мабуть, був Полюхович на посаду в.о. міністра освіти, тепер Петрашко. Його досвід роботи в Укрлендфармінгу очевидно зіграв ключову роль в призначенні на посаду міністра, як і величезні сподівання Банкової на запровадження ринку землі, котрий дозволить дещо погасити прикрі управлінські промахи попереднього Кабміну.

Досвід управління великими масивами землі, великим холдингом, не ставитиме Ігора Петрашка на новій посаді в умови адаптації до посади і нових правил гри, оскільки великі агрохолдинги почасти самі формували і формують ці правила за погодженням держави.

Знаковість цього призначення очевидно зводиться до того, що іноземців точно не допустять до українського ринку землі, але є переробні галузі, логістика і машинобудування, куди, напевне, і будуть запрошені іноземні інвестори.

Якщо так, то ситуація не така безнадійна, як видавалася на початку при формуванні законодавства про ринок землі.

Володимир Цибулько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *