Суспільство

Застряг у Барселоні

… Мій товариш нині застряг у Барселоні. Саме сьогодні мав виїхати до Праги, де живе і працює. Але Чехія закрила кордони для НЕ громадян своєї країни. Тож поки що товариш змушений сидіти у містечку Калелья за 55 км від Барселони…

Розповідає, що став спостерігачем і учасником невеселого дійства під назвою «Наступ коронавірусу і захист від нього». Його особиста реакція за останні чотири дні трансформувалася від «це просто жо*а» до «ну, це вже просто піпец».

13 березня, розповідає, вийшов до магазину купити кусочок м’ясця, але упіймав облизня — ні м’яса, ні навіть якоїсь ковбаси. Полиці були порожніми — зрозуміло, що ніколи доти такої картини йому бачити не доводилося.

Вже 17 березня повідомив, що працюють лише аптеки та продовольчі магазини. Але — не дай Бог проспати момент. Якщо підеш не одразу, а за годину після відкриття магазину — знову упіймаєш облизня.

І найважливіше — виходити з помешкання на вулицю можна тільки або до аптеки, або до крамниці за продуктами. В іншому випадку — діалог з поліціянтами, який може легко і невимушено завершитися штрафом від 100 до 600 євро.

Чому такий діапазон?, запитаєте ви. Мені самому цікаво. За першої-ліпшої нагоди розпитаю у товариша…

Анатолій Гаркуша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *