Політика

Печальна аксіома

Хочу помилятися. Але — ця влада надовго. Років так на двадцять. Заберу свої слова назад, якщо проукраїнські сили чи ті, хто декларує себе такими, створять єдиний фронт.

Поки що цей фронт тримають проросійські сили на кшталт ригів і прорадянські на кшталт компашки УЗеленського.

Вони будуть діяти синхронно.
Чому? Бо будуть діяти і вже діють, а не жують соплі. Вони ідейні, мотивовані й чітко знають, чого хочуть самі та чого хочуть почути від них. Разом вони зберуть десь так 15 мільйонів багнетів з числа відданих їм громадян України.

Чому?
Бо риги і УЗеленського мають міцний ідейний фундамент. Я б навіть сказав — вони озброєні гуманітарно. Тільки ідеї ригів — Росія і все російське, а ідеї УЗеленського — СССР і все радянське.

Різниця мало помітна, але вона є.
Російське і радянське кіно, наприклад, трошки різні. Квартал знімав і знімає продукт, який зрозумілий на пострадянському просторі, тому і йшов. Російське ж кіно в його нинішньому стані зрозуміліше передусім росіянам і тим, хто бачить себе частиною не СССР, а РФ.

Словом, обидві групи живить російська та радянська масова культура. Проукраїнські ж групи такої зброї, як масова культура, не мають. А саме маскульт формує світогляд.

Виходимо на аксіому: вороги України мають купу грошей, здебільшого російських. Проукраїнські ж сили грошей не мають. А масова культура без грошей неможлива.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *