Політика

Пошук альтернатив у «недозамороженому» конфлікті

Глава дипломатичного відомства України Bадим Пристайко в інтерв’ю закордонним ЗМІ зауважив, що Україна шукатиме альтернативу Мінським домовленостям.

Ця публічна заява — це вже натяк на план «Б».

Якщо розведення військ на Донбасі і подальше виведення іноземних військ з території Донбасу затягуватиметься, а на окупованих територіях у 2020 році не відбудуться вибори, то Мінським угодам доведеться шукати заміну.

Ці слова Пристайка переповідає німецький часопис Bild.

«Давайте говорити відверто. Якщо процес розведення військ і виведення іноземних військ з Донбасу триватиме надто довго, тоді потрібно розглядати можливі альтернативи Мінську. Це може бути миротворча місія ООН тощо. Втім, це не означає, що ми виходимо із загального Мінського процесу», — каже очільник МЗС України.

Разом з тим він передбачає, що війна на Сході може перетворитися на затяжний «заморожений конфлікт».

«Я цього не хочу, але можу це передбачити. Буду відвертий: дійти до замороженого конфлікту ще потрібно. Зараз у наш бік стріляють. Звичайно, ми не хочемо замороженого конфлікту. В ідеалі ми хочемо повернути наші землі і наших людей. Але якщо це не вдасться найближчим часом, то принаймні потрібно покласти край убивствам», — заявив пан Пристайко.

Месидж чіткий і зрозумілий.
Хочеться, аби його почули у Москві, Берліні та Парижі, і зрозуміли, що альтернатива Мінським домовленостям та «Нормандському формату» — є!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *