Політика

Потрібна справді політична воля

15 років тому люди вийшли на Помаранчевий майдан, 6 років тому — розпочались події, які пізніше охрестили Революція Гідності.

Так трапилося, що в третьому тисячолітті, кожного десятиліття українці протестують проти несправедливості, в результаті не даючи тогочасній владі змінити зовнішньополітичний вектор.

«Геть від Москви!», — двічі голосно сказали співвітчизники.

Головними в цих подіях, звісно, були цінності.
Головна проблема, що ні після 2004 року, ні після 2014-го не були покарані організатори/виконавці/соратники злочинів, які стали каталізаторами масових протестів, а в другому випадку — смерті багатьох людей та катастрофічного послаблення держави.

Після 2004 року люди, які уособлювали масові фальсифікації виборів залишилися на ТОП-посадах, а після 2014-го спокійно залишили країну та ведуть досить пристойне життя в Москві/Європі.
Нікого не покарали!

Спроби були, гучні заяви були, сотні ефірів та інтерв‘ю… Реального результату — жодного.

Головною причиною називають відсутність політичної волі. Я вважаю, що не менш важливим є повна професійна деградація правоохоронних органів, нездатність відповідальних за те осіб якісно розслідувати згадані злочини, а ще — тотальна корупція.

Поки в країні не відбудеться справді якісна реформа всієї правоохоронної системи — українці продовжуватимуть страждати від несправделивості та виходити на масові протести.

Нам дуже важливо насправді створити незалежні та професійні інтститути силового блоку. Аби вони не закривали справи по дзвінку, не відчували впливу будь-яких чиновників, щоби їх насправді боялися та поважали… Тільки тоді вони будуть спроможні розслідувати вбивство Катерини Гандзюк, розстріл Небесної сотні, тисячі інших резонансних справ…

А у нас всі 28 років хотіли мати «кишенькових» прокурорів, поліцейських, суддів. Це потрібно припиняти! Для цього справді потрібна політична воля.

Це і є безпека країни та її незалежність.

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *