Політика

Президент з бензопилою

На президентських виборах в Аргентині у другому турі минулої неділі перемогу здобув Хав’єр Мілей – персона з вельми незвичним політичним визначенням – «ультраправий лібертаріанець». Його називають радикалом, популістом, недосвідченим політиком. Одні ним беззастережно захоплюються, інші нещадно критикують.

Але для нас головне те, що він критично налаштований до путінської Росії, послідовно заявляє про підтримку України і навіть носив український прапор на початку повномасштабного російського вторгнення і сфотографувався з табличкою «Підтримую Україну» (Estamos con Ucrania).

Він обіцяє скоротити видатки, зокрема й пенсії, подолати інфляцію, запровадити долар США замість песо й активно розвивати відносини зі США. На зустрічі з виборцями він приходив з бензопилою, яка символізувала скорочення бюджетних видатків…

Україна розраховує на активний розвиток двосторонніх відносин та підтримку з боку цієї країни на міжнародній арені. Про це сказав мені в коментарі посол України в Аргентині Юрій Клименко.

Сподіваємося, що Мілей підтримає нашу Формулу миру, механізм компенсації з боку Росії за збитки, завдані війною, створення спецтрибуналу щодо злочину агресії, санкції проти Москви.

Володимир Ільченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *