Політика

Спершу гроші, а тоді мораль…

Лавров звинуватив Захід в історичному невігластві, в тому, що Захід не знає Росії, не розуміє, що Росія ніколи не здається і ніколи не капітулює. Фактично ці слова Лаврова стали відповіддю на рішення про воєнну допомогу для України від 20 країн, котре було ухвалено у Рамштайні. Нині багато говорять про символізм росіян, але Захід теж любить символізм. Рішення про солідарну західну допомогу Україні ухвалено в німецькому місті, яке після 2 світової війни стало головною базою ПС США в Європі, а в майбутньому буде центром протиракетної оборони НАТО.

Звичайно, Україна поки не є членом НАТО, але Україна є тією країною, довкола якої відбувається об’єднання антиросійської коаліції. І творцями цієї коаліції є самі росіяни. Після 2 світової Європа відмовлялася воювати. Це була така страшна війна, що ніхто в Європі не міг навіть уявити третю війну на Європейському континенті.

Західна Німеччина, яку денацифікували, насправді через кілька років після другої світової почала виробництво зброї, бо ішла корейська війна, була потрібна зброя, а німці вміли її робити. Однак сама Німеччина не квапилася переозброюватися, Німеччина роздумувала над тим, чи не дотримуватися їй нейтралітету. Західні німці (переважно це були жінки, бо чоловіків повбивали) з головою поринули у заробітки й налагодження побуту, вони не хотіли жодної політики, навіть вислів був такий: спершу гроші, а тоді мораль.

Однак, як бачимо, існують такі країни, яким нейтралітет не світить. Україна теж не може бути нейтральною через свою географію. Без сумніву, досі альтернативи НАТО нема, а Україна поки що, висловлюючись совковим стилем, є підшефним НАТО або полігоном, на якому випробовується зброя НАТО.

Росія зруйнувала всю систему світу, котру вибудовували такі люди, як Кіссинджер. До речі, саме Хрущов за одну ніч спорудив Берлінську стіну — і на Заході всі полегшено зітхнули. Путін може психонути і збудувати нову стіну вже в Україні. Однак ця стіна лише відтермінує російську капітуляцію. Якою б великою територіально не була Росія, скільки б газу і нафти вона не добувала, але Росія не зможе протистояти об’єднаному проти неї Заходу.

Кіссинджер, що був батьком політики, так званої, розрядки, вірив у Росію, у можливість домовитися з нею й віддавав Україну російській самосвідомості, у віці 99 років заявив: що розділова лінія буде перемальована, а Росія опиниться в ізоляції й шукатиме собі союзників в іншому місці. Україна дуже високою ціною вже виборола своє місце у Європі. Однак наш кордон на Сході і Півдні ще невідомий. Ніхто не знає, де проляже нова лінія розмежування.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *