Політика

Теракт у Луцьку і Арсен Аваков…

Чому саме Аваков? Спроба теракту в Луцьку — третя за останній рік в Україні. До цього двічі з інтервалом в декілька місяців надходили погрози підірвати міст «Метро» в Києві, паралізувавши столицю. У кожного з «мінерів» був свій мотив. Але ось спільне було у них одне — ситуацію незмінно розрулював міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і його підлеглі.

Хоча треба сказати, що Антитерористичний центр, який спеціалізується на спецопераціях по нейтралізації терористів, знаходиться в структурі Служби безпеки України (СБУ).

Таку активність Авакова його опоненти пояснюють бажанням глави МВС продемонструвати Зеленському свою незамінність. Арсен Борисович — найдосвідченіший і, мабуть, найбільш підступний політик в команді нинішнього президента. Думаю, що навіть підступніший від Андрія Єрмака.

Аваков — реальний політичний важковаговик, який контролює в країні Нацполіцію, Держслужбу з надзвичайних ситуацій, Національну гвардію і Держслужбу з міграційних питань. У його підпорядкуванні — сотні тисяч озброєних важкою технікою людей. На кого ще сьогодні може покластися Володимир Зеленський, якщо не на Авакова?

Автор цих рядків не є далеким від конспірології, прихильники якої вважають Арсена Авакова і його близьке оточення режисерами та сценаристами драми в Луцьку. Але саме глава МВС, а не СБУ (друг дитинства Зеленського Іван Баканов) став головною фігурою в боротьбі з тероризмом в країні. Більш того, саме відомство Авакова після Луцька посилило патрулі в дев’яти центральних і західних областях країни, отримавши право на додаткові повноваження для здійснення перевірок документів, обшуків у транспортних засобах. А це ще більше посилює вплив Арсена Авакова.

Керівник МВС все більше стає незамінним в оточенні Володимира Зеленського. І, як казав один політичний персонаж, він поки що не перша, але й не друга особа в державі.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *