Політика

Токсична Ірина

Нардеп Ірина Bерещук розуміється на питаннях євроатлантичної інтеграції та геополітики, перепрошую, як паця на зорях.

Я не повірив своїм очам і вухам, що Україні наразі не потрібно думати про вступ до НАТО, бо ж, мовляв, Росія цього не допустить. Іншими словами, у нашій зовнішній політиці нам треба неодмінно озиратися на Росію.

І про це заявила член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки! Ще й для прикладу вказала на нейтральну Фінляндію.

Це правда, що нині більше шансів вступити до НАТО в Грузії, ніж в України. Але Грузія цілеспрямовано і вперто торувала і торує шлях до Альянсу, у той час як наші очільники роками розводилися на цю тему порожньою балаканиною. І за Петра Порошенка, і до нього, бо з вини Bіктора Януковича стосунки між НАТО й Україною заморозили на цілих п’ять років.

А озвучене невігластво Ірини Bерещук про євроатлантичну перспективу України лише підриває довіру до Президента України Bолодимира Зеленського і репутацію України. Ці токсичні висловлювання прямо суперечать усім офіційним заявам Зеленського про незмінність курсу України на членство в ЄС та НАТО.

Варто б цій новоявленій «геостратегині» почитати твори великого Збігнєва Бжезинського про майбутню ключову та історичну роль України для безпеки Європейського континенту. 1999 року, виступаючи з нагоди присвоєння йому звання «Почесний громадянин Львова», Бжезинський недвозначно заявив: «Україна для нас – це форпост Заходу. Новий світовий порядок при гегемонії CША створюється проти Росії, за рахунок Росії і на уламках Росії …»

Як тут не згадати слова керівника Офісу президента Андрія Богдана про те, що серед народних депутатів від «Слуги народу» є розумні, освічені люди… А є й невігласи і навіть божевільні…

Я ні на що не натякаю і не намагаюся відводити якесь конкретне місце пані Верещук. Я взагалі не бачу, що тут ще коментувати.

Ростислав Демчук, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *