Політика

Українські президенти з «писаними торбами»

Почитаєш сповнену людського тепла статтю у «VOGUE» про нашу першу леді і президента — думаєш: які світлі люди, яка самопожертва і чистота! А потім почитаєш про нового генпрокурора Костіна, соратника Єрмака, заслуженого юриста, але без доброчесності, чиновника, що працевлаштовує усю свою родину на державних, теплих посадах, користується усіма благами держслужби і держбюджету, разом із Єрмаком найвище ставить міжлюдські взаємини і вірність першій людині в Україні, тобто Зеленському, і одразу все у твоїй голові змінюється: хочеться, щоб чиновники, зокрема правники служили не обраним людям, а Закону.

Хочеться, щоб вони все ж не використовували свої можливості задля працевлаштування родини — в Україні через такий спосіб працевлаштування і профвідбору культурна і професійна планка впала нижче плінтуса. Через такі родинні, міжлюдські взаємини держава може стати зовсім недієздатною, швидше за все вона і є недієздатною. Вже.

Одразу чую крики про зовнішнє управління…

Так що ж робити, якщо внутрішнього нема?!! Бо скрізь сидять чиїсь родичі, а родич родичем не поганяє, родич родича розуміє.

Нарешті хочеться, щоб Президент України думав винятково про інтереси держави, щоб він відсунув власне «я» на останнє місце. До речі, це не вдавалося жодному із дотеперішніх українських президентів. Усі вони носилися зі своїми дітками, приятелями, дружинами, оточенням. Так державу не будують. Єрмак — найвразливіше місце Зеленського. Можна сказати, що Єрмак — це Зеленського п’ята. Не може постсовок без єрмака — от в чім проблема.

Роксана Харчук

P.S.
Анекдот до теми.
… путін виздох і потрапив на той світ. Як належиться, привітався з жириновським, сходив на концерт кобзона. Але свербить йому, що там на Землі коїться. Телефонує пєскову. Той розповідає про гризню за його посаду. путін вислухав і питає:
— А шо там у хохлів? Що вони про мою смерть кажуть?
— Нічого, — відповідає пєсков.
— Зовсім нічого?
— Зовсім-зовсім.
— Вони так мріяли про мою смерть і тепер мовчать? Не можу повірити. А чим же вони зайняті?
— Вони про позу Зеленської на фотографії у Vogue сперечаються.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *