Політика

«Воюйте зі щасливим серцем»…

У США є генерал Джеймс Меттіс. Його прізвисько – «Скажений Пес». Так звуть його здебільшого через висловлювання, а, може, через професійну діяльність у Іраку та Афганістані. При Трампі він був міністром оборони США, і експертам відомий здебільшого тому, що в ті часи, розробляючи концепцію безпеки США, він першим включив Росію до списку головних загроз для США — поряд з Китаєм, КНДР, Іраном та терористичними угрупованнями. То був 2018 рік.

Але мені він цікавий передовсім не тим…

Під час місії в Афганістані в одній із провінцій в американців щось не виходило — вони зазнавали втрат, не досягали потрібного успіху. Після призначення Меттіса в непокірному регіоні все стихло і настав спокій. Коли Меттіса запитали, якими дипломатичними ходами він досяг результату, той відповів: «Ми просто вбили всіх поганих хлопців, які тут заважали».

Це – готовий рецепт для ЗСУ при вирішенні питання російського вторгнення – треба просто вбити всіх поганих хлопців, які тут заважають, чим ми й займаємось. Зараз стає очевидним: жодні компроміси неможливі. Доведеться палити навіть їхні БТРи п’ятдесятих років випуску, які зараз тягнуть з Хабаровська та Сахаліну, та мобілізовану професуру російських консерваторій, яку заварять у цих БТРах перед атакою.

Після висловлювання Меттіса мене зацікавило, що ще казав Скаженний Пес. І я поліз дивитись, що в нього ще є. Виявилось багато цікавого та корисного.

Скажімо:
«Ви не повинні дозволяти будь-кому з ваших людей уникати жорстоких фактів. Буде погано, якщо вони почнуть жити у вигаданому світі».
«Якщо для того, щоб убити ворога, вам потрібно убити невинного, не стріляйте. Не творіть більше ворогів, ніж ви знищуєте під час якихось їхніх злочинних дій».
«Я прийшов з миром, я не захопив із собою артилерію. Але я благаю вас, зі сльозами на очах: якщо ви захочете мене наї*ати, я вас усіх вб’ю».
«У світі існує певна кількість козлів, яких потрібно просто розстріляти. Є мисливці та є жертви. Виходячи з вашої дисципліни, ви вирішуватимете — мисливець ви чи жертва».
«Будьте ввічливими, будьте професіоналами, але завжди майте план, щоб вбити кожного, кого зустрінете».
«Я не матиму безсоння через можливий провал. Я навіть не вмію писати це слово».
«Ви вирушаєте до хлопців, які вбивали жінок. Ви знаєте, у таких хлопців у жодному разі не залишилося чоловічої гідності. Отож, це дуже велике задоволення — стріляти в них. Ви знаєте, насправді досить весело боротися із ними. Це страшенно смішно. Це весело — стріляти у деяких людей. Я буду там із вами. Я люблю бійку».
«Існують люди, які думають, що ви повинні ненавидіти їх, щоб стріляти в них. Я не думаю, що ви це робите. Це просто робота».
«На полі бою найважливіші 6 дюймів між вашими вухами».
«PowerPoint робить нас дурними».
«Знайдіть ворогів, які хочуть покінчити з нами і вбивайте кожного з них, поки їм так не набриднуть вбивства, що вони залишать нас і наші свободи недоторканими».
«Зрада існуватиме доти, доки будуть війни і завжди знайдеться кілька людей, яким не можна довіряти».
«Воюйте зі щасливим серцем».
«Ви частина найстрашніших та довірених сил у світі. Застосуйте свій мозок, перш ніж застосувати свою зброю».
«Коли ти вперше когось «валиш», це не можна назвати малозначною подією. Але при цьому на світі є виродки, яких просто треба пристрелити».
«Немає нічого кращого, ніж коли в тебе стріляють і промахуються. Це приголомшливе почуття».

Дмитро Томчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *