Політика

З білим прапором перед окопами «раша тудей»?

Рішення Міністерства молоді і спорту, яким керує Bолодимир Бородянський та уряду Олексія Гончарука щодо припинення діяльності супутникового телеканалу UATV є не просто помилковим, а й хибним.

Таке рішення є шкідливим для України і суперечить її потребам у світовому інформаційному просторі, суперечить стратегічним інтересам нашої держави і духу сучасності.

Тим часом як наш ворог розвиває і посилює позиці в цілому світі іномовного телеканалу Russia Tuday, мультимедійного інформаційного ресурсу Sputnik, ми в той же час закриваємо єдине супутникове телевізійне джерело UATV, яке веде інформаційні програми англійською, арабською, кримсько-татарською (тюркською) і російською мовами для зарубіжних телеглядачів.

Український уряд, виправдовуючись, пояснює: хоче створити російськомовний канал для жителів окупованого Донбасу (?!)

Погоджуюсь, це потрібно, але не ціною і не у спосіб анулювання єдиного іномовного телеканалу UATV. Нехай би для мовлення на окупований Донбас той же уряд пошукав інший ресурс.

Не впевнений, що президент України добре обізнаний з цим недолугим проектом Кабміну. Якщо виявиться, що президент Зеленський не «в курсі», то журналістам і керівництву телеканалу UATV слід негайно звертатись до офісу президента та організувати з Bолодимиром Зеленським окрему зустріч, аби розтлумачити йому потребу не лише в існуванні телевізійного мовлення для зарубіжних глядачів, але й потребу, власне, його розвитку, потужної реклами та поширення цілим світом.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *