Політика

З бубном проти демона

Двом шаманам в одній юрті затісно. Нехай навіть та юрта накриває п’яту частину земної кулі. У Бурятії арештували якутського шамана Алєксандра Габишева, який ішов до Москви «виганяти» з Кремля «всеросійського шамана» Владіміра Путіна.

Далекосхідними трасами за півроку Габишев пройшов понад дві тисячі кілометрів, переважно зустрічаючи підтримку. А мешканці Улан-Уде, як розповів у відеоблозі тележурналіст Іван Яковина, сподівалися, що якутський гість оголосить столицю Бурятії вільною від влади Путіна.

Однієї звістки про прихід шамана було достатньо, щоб мешканці вийшли на головну площу із закликом не визнавати результати недавніх виборів мера і перерахувати голоси.

Одна група бурятів поїхала кликати одновірця в гості, натомість місцеві шамани-патріоти об’єдналися проти! Поліція, перервавши рух колони, вилучила у групи супроводу Габишева старі «Жигулі». Тоді мешканці Улан-Уде скинулися на новеньку «Газель»…

Влада швидко спрогнозувала, які наслідки матиме вихід шамана із сибірської глушини до Татарстану з Чувашією, на Урал, де вже далекого 1993 року кілька місяців офіційно існувала Уральська народна республіка зі столицею в Єкатеринбурзі. А що вже говорити про «християнську» Москву, яку Алєксандр Габишев запланував «взяти» до 2021 року. Дорогою він такого ще нашаманить!

Габишев однозначно визначив мету походу на білокам’яну. «Для мене відхід Путіна буде перемогою. Головне – перемогти демона, а люди з людьми самі розберуться. Знайдуться сильніші за сєчиних і медведєвих, знайдуться розумніші від них», – відверто ділився думками якутський шаман, попутно називаючи російського президента ще й диктатором і фашистом.

Тож серед ночі кількадесят озброєних автоматами путінських опричників під’їхали до наметового табору і «зашаманили» Сашка-воїна у невідомому напрямку. Для «спецоперації» довелося перекрити федеральну трасу «Байкал». Начебто Габишева етапують до рідного Якутська, де його звинувачують у публічних закликах до екстремізму. Але спершу обов’язково проведуть традиційну для російської Феміди психіатричну експертизу!

Треба також розуміти, що місце головного шамана Росії «застовпив» Владімір Путін, а будь-яка конкуренція, політична чи й релігійна, для побудови особистої диктатури завжди недоречна. Так було за часів більшовизму, коли за найменшою підозрою в опозиційності розстрілювали однодумців-комуністів, а влада репресувала всі релігії. Бо Бог у Радянському Союзі один – той, що у Кремлі-Сіоні…

Нинішні патріарх російського православ’я Кіріл і головний муфтій Равіль Гайнутдін беззаперечно визнають вищою верховну волю «святєйшаго» Владіміра. А от із «відщепенцем» Алєксандром Габишевим, що несе в народ «релігійний опіум», треба розібратися.

… У Кремлі злякалися чоловіка з бубном. Значить вірять у силу шаманства!

Володимир Земляний, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *